Johanna logga

Hej och välkommen!
Jag heter Johanna Frieberg och
presenterar här mig själv och mitt företag.

Johanna skor

Johanna Hovslagare

Under ca 20 år har jag utbildat mig inom hästbranschen och yrkesarbetat med hästar. Bland annat har jag gått den tvååriga Stallchefsutbildningen på Flyinge och Ridinstruktörsutbildningen RIK 2 på Strömsholm, samt arbetat som hästskötare, ridinstruktör, ridskolechef och stallchef på olika stuterier och ridskolor.
Sedan okt-99 har jag utbildat mig inom hovslagareyrket, först som lärling och sedan på den 35 veckor långa hovslagarutbildningen i Uppsala. Sedan maj-2001 driver jag ett eget hovslageri. Jag har genomgått "Fortbildning för hovslagare" i fem block, i regi av Svenska Hovslagareföreningen, Sveriges Lantbruksuniversitet och Mustadfors Bruk AB.
År 2003 erhöll jag efter genomgånget prov mitt Gesällbrev för hovslagareyrket.

Smedjan på Hjärmesta

Mitt mål är att kunna erbjuda mina kunder kvalitet, service och omtanke - med hästens bästa i fokus . För dig som insett vikten av god och regelbunden hovvård erbjuder jag i Smedjan på Hjärmesta skoningar, verkningar, specialbeslag mm. Dagboxar finns där du kan ställa in din häst. Antingen väljer du att vänta medan din häst blir skodd eller också kan du efter överenskommelse lämna kvar hästen för att hämta den senare under dagen eller kvällen. Parkering och lastplats med infångare finns för att underlätta på - och avlastning av hästen. Johanna i smedjan

Kursverksamhet

Kurser och utbildningar anordnas i hästkunskap och hovvård för personal vid ridhusföretag, hästgymnasier, hästägare och andra intresserade. Kom gärna med egna önskemål om kursinnehåll.
Kurserna hålles antingen i Föreläsningssalen som finns i anslutning till Smedjan eller om ni så önskar hos Er.

Tidsbokning

Tidsbokningar, prisuppgifter och övriga förfrågningar gör du på vardagar mellan klockan 08.00-09.00 på telefon 070-250 18 45.
Eventuell avbokning skall ske senast klockan 08.10 dagen före bokad tid.

Adress:
Johanna Hovslagare
Hjärmesta Gård
610 53 Enstaberga

Försäkring

Jag är medlem i Svenska Hovslagareföreningen och därigenom ansvarsförsäkrad.

Vägbeskrivning!

DU OCH DIN HÄST ÄR VÄLKOMNA !