Muskot!

Muskot 1 månad
Muskot 1 månad
Muskot 1 år
Muskot 1 år
Muskot 9 år
Muskot 9 år

Muskot är ett svenskthalvblod född -90 efter Modesto-Unesco.

Våren 1998
Vårt närmsta mål är att bygga muskler och se till att han håller sig frisk (har haft problem med lederna). Musse och Nettan som Nalle Puh och Tiger på stall mästerskapet 1998 Om han gör det ska han börja dressyr- och hopparbetas till hösten -98.

Våren 1999
Nu är det våren -99 och Muskot är frisk och kry och har så varit ända sedan vi hämtade honom. LA:2 Väsby Ridklubb 25/4 -99 Den 14/3 tog Muskot och Kicki hem hans första blå/gula rosett. Detta i en LB:1 (176 poäng, inte illa). Nu bär det iväg på fler tävlingar och vi får se hur det går.
Nu har det tävlats dressyr igen. Lokaltävling på Täby den 18/4 LB:2 och där blev det en delad fjärdeplats och en lokaltävling 25/4 på Väsbyridklubb där det debuterades i LA:2 och det slutade i mitten av startfältet.
Dressyr tävlandet rullar på och nu har det hunnits med att besöka Djursholm, Märsta och 4 Ben. Placeringarna har legat ungefär i mitten av startfältet men poängen blir jämnare så snart är det dags att klättra i listorna.
Han hopptränas även lite grann av mig och Kicki. Det har visat sig att han även är en riktigt bra hoppäst.

Musse på sommarlov med min systerdotter Lovisa 6 år Hösten 1999
Dressyrträningen går vidare och framstegen lika så. Själva tävlandet har väl gått på lågvarv och de tävlingar som genomförts har inte lett till några minnesvärda placeringar (än). Det mest minnesvärda han presterat i höst är att han demolerat två bilar hemma på stallplanen.... Nu i helgen (30-31 okt) har Kicki och Muskot varit iväg på en helgkurs för Lena Lilja nere i Gnesta. Musse har gått jättebra och Kicki är mycket nöjd. Han har till och med börjat byta galopp och gör det klockrent. Han hopptränas även en gång i veckan för Annica Jansson. Snart är han nog i så bra form att det är dags och börja träna honom i tornerspel :-)

Våren 2000
Här tutas det på med både dressyr och hoppträning. Muskot har till och med varit iväg på en tornerspelsträning. Han tyckte att det var jätte kul tills westernsadeln åkte bak för långt då fick han visa upp skolor över marken.... Fantastiskt med dessa sadlar med knopp att hålla i :-) I dressyren så är det dags för allsvensk debut i medelsvår. Sjysst marscherat på två år.
Medelsvåra debuten gick bra,ett godkänt program på Skånsta. Tyvärr så fick laget lämna återbud på nästa tävling och då blev de automatiskt uteslutna (skojiga regler Ridsportförbundet har....).
Straxt efter detta så tränade tyvär Muskot "slidestop" på asfalten när ha blev skrämd av en bil som tvärnitade bredvid honom. Han använde däremot inte sina skor som westernhästarna utan sina kotor. Detta resulterade i fem veckors husarrest. Sedan har Kicki varit krasslig så något tävlande har det inte blivit. Planerna är väl att starta i slutet av sommaren.

Hösten 2000
Så har då hösten kommit och Musse och Kicki har varit iväg på första tävlingen. En LA:4 på Lejondal i Bro. Då det var halt (halkigt alltså) vid inridningen så höll Muskot på att gå omkull två gånger efter varandra så blev ritten en aning spänd. Placeringen blev i mitten med beröm för en trevlig häst med möjligheter.
Nu har det hunnits med ytterligare ett par tävlingar och äntligen har placeringarna i LA börjat komma. En tredjeplacering i LA:3 i Stäket den 22 okt och en andraplacering i LA:4 i Järfälla den 5 november. Nu är det bara SM kvar i år (Stall Mästerskapet alltså) sen blir det lite vintervila för bägge pållarna.

Våren 2001
Muskot håller sig fortfarande frisk (peppar, peppar). Vi har nu i mars firat 3 år med honom.
Kicki har varit iväg och tävlat en LA:5 på Botkyrka den 18/3 och hamnade i mitten sedan åkte de till Överby den 13/5 och red en LA:4 och slutade 2 poäng från placering och den 20/5 var de till Väsby och startade Msv B:3 och slutade straxt under mitten. Då det var deras andra medelsvåra start i livet så var Kicki ändå rätt så nöjd.
Nu är det kurs för Svante Jansson på Strömsholm i juni som väntar. Sedan får vi se vad som händer.

Hösten 2001
Efter lyckat kursande för både Svante Jansson och K-G Svensson så har Kicki och Muskot fått en välbehövlig sommarvila med sol och bad.
Den 29-30 juni så var det dags att börja tävla igen och givetvis så börjar man försiktigt ;-) och startar en LA:5 på lördagen och en Msv B:3 på söndagen. I LA:5 så kom de precis utanför placering med 58,3% och i medelsvåra klämde de sig in på plats nr 18 av 33 med 59,7 %.

Tillbaka till Peppes hemsida!