Riddarsällskapet Frilansarna

Resultat SM 1998 Klicka här så kan du kolla resultaten och titta på bilder från SM -98, -99 och 2000 !

Tornerspel är något som Leif Johansson och jag (Peter Frosch) tycker är väldigt roligt. Jag brukade rida på min häst Stamer som nu är såld till Falun. Håller nu på att lära upp mina nya hästar Millington och Muskot. Leif rider på sin häst "Dicken". Vi har varit runt i Sverige och delar av Europa och ridit. Vi började 1986 då vi red med Ultimatule (inte popgruppen). Under 1987 var vi några stycken som bildade en egen grupp, The Swedish Jousting Team.

Vi var bland annat i Paris och tävlade EM och i Polen som första inbjudna utländska lag. Ett par år senare splittrades gruppen och jag och Leif fortsatte på egen hand. Nu kallar vi oss Frilansarna vilket är ett passande namn då vi endast sätter ihop ett lag efter behov. Vi står även till förfogande för andra lag som behöver förstärkning.

På dessa bilder är vi och rider med på tornerspelen på Fort Apache i Enhörna midsommaren -96. Dessa uppvisningar har fortsatt även under -97 och -98.

Sommaren -98 var Leif, Mikel och Janne nere i Skåne och red tillsammans med den nya tornerspels sällskapet Skånska Björnen på deras uppvisning utanför Sjöbo. Vi var även ner dit och tränade tillsammans ett par dagar innan SM.

Hösten -98 var vi till Skänninge och deltog i SM tillsmmans med åtta stycken andra lag.

Vi har även ridit under medeltidsdagarna på Glimmingehus tillsammans med Riddarsällskapet Silferfalken från Simrishamn.

Leif och jag har varit till Ekenäs i Finland och hållit en tredagarskurs i tornerspel. Det är en medeltidsförening som har grundat Finlands första tornerspelslag.

Vi har även varit till Arboga och hållit en endagars kurs i tornerspelens innersta hemligheter för Arboga Kuskarna.

Nu har vi genomfört SM -99 även i år i Skänninge. Det blev 10 små negerpojkar av vårt deltagande. Jag började med att jag stukade högertummen och sedan fortsatte det. Laget bestod slutligen av tre (3) deltagare. Det ska vara sex och alla räknas. Där av vår sista placering.

Till SM 2000 på Visingsö fick vi inte ihop ett helt lag utan satsar på nästa år i Uppsala.

Ring för mer information om tornerspelsuppvisningar av Frilansarna eller om du är intresserad av att vara med på tornerspel, ridande eller på marken.

Leif Johansson tfn 08-707 98 66

Peter Frosch tfn 08-590 381 66

Mail till Peppe E-mail till Peppe! Mail till Leffe E-mail till Leffe!

Om Näsvikens Ridläger!

Om Svenska Hovslagareföreningen!

Tillbaka till Peppes hemsida!

Upp igen!

Denna sida uppdaterades 2000-12-05

About tournament in english!